Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Uw-dakkapellen.nl Tips en advies voor het plaatsen van een dakkapel.
Uw-dakkapellen.nl
banner image

Prefab dakkapel

Waar een traditionele dakkapel ter plaatse door de dakwerker op het dak wordt opgebouwd, wordt een prefab dakkapel kant-en-klaar met een kraan op het dak geplaatst. Alles over de eigenschappen, prijs en plaatsing van een prefab dakkapel ontdek je in dit artikel.

 

 

voorbeeld prefab dakkapel Waarom prefab dakkapellen?

Een prefab dakkapel wordt op voorhand volgens jouw wensen in de fabriek gemaakt. Nadien wordt ze kant-en-klaar met een kraan op het dak geplaatst. De dakwerker moet de dakkapel dus niet meer ter plaatse zelf opbouwen. Het grote voordeel daarvan is dat een prefab dakkapel op 1 dag geïnstalleerd kan worden.

Prefab dakkapellen kunnen door hun lichte gewicht op veel verschillende soorten hellende daken geplaatst worden zonder grote belasting op de dakconstructie.

Ze zijn te verkrijgen in allerlei modellen en formaten. Meestal gaat het om houten of kunststof dakkapellen maar afhankelijk van het merk kan dat verschillen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een prefab dakkapel kan via de offertepagina.

 

 

 

Kiezen voor een prefab dakkapel of dakkapel op maat?

Prefab dakkapellen zijn niet beter of slechter dan dakkapellen op maat of omgekeerd. Jouw keuze zal vooral afhangen van je eigen wensen en specifieke situatie en het beschikbare budget. Een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen een dakkapel op maat en de prefab variant:

  • Duur van de plaatsing: Een prefab dakkapel kan op een dag geplaatst worden terwijl dat bij een ter plaatse opgebouwde dakkapel meerder dagen in beslag kan nemen.
  • Geschikte daken: Door de lichte materialen waaruit deze is opgebouwd zijn prefab dakkapellen mogelijk op meer verschillende types daken.
  • Afwerkingsmogelijkheden: Bij een traditionele dakkapel zijn er meer mogelijkheden op vlak van afmetingen en ontwerp. Er kan ook beter aan jouw specifieke wensen voldaan worden.
  • Prijs: Door het gebruik van lichtere materialen en de kortere plaatsingstijd zijn prefab dakkapellen goedkoper dan de op locatie opgebouwde varianten.

 

 

Prefab dakkapel prijzen

Om welk soort dakkapel het ook gaat, de prijs wordt vooral bepaald door de afmetingen en het gekozen materiaal.

Voor een prefab dakkapel van 250cm breed en 150cm hoog kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €4.000. Daarbij zal een model in hout goedkoper zijn dan een variant in polyester.

 

Benieuwd naar de kostprijs van een prefab dakkapel op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende dakwerkers kan via de offertepagina.

 

 

Plaatsing prefab dakkapellen

Voor het laten plaatsen van een prefab dakkapel laat je eerst een expert bij jouw thuis komen om alle mogelijkheden te analyseren. Samen stellen jullie een plan op. Bij akkoord wordt de dakkapel vervolgens in de fabriek in elkaar gezet.

Bij jouw thuis worden de nodige voorbereidende werkzaamheden getroffen. Dat betekent dat de dakpannen worden weggehaald en het dak wordt uitgezaagd waar nodig. Daarna kan de prefab dakkapel met een kraan op het dak worden geplaatst. De plaatsing en afwerking gebeurt naar gewoonte binnen een dag.

 

 

Schakel een vakman in!

Het plaatsen van een dakkapel is een klus die vakmanschap vereist. Door een professional in te schakelen ben jij verzekerd van een kwalitatieve en correcte plaatsing van jouw prefab dakkapel.

TIP: Vergelijk voorstellen van verschillende aanbieders. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, materialen, … vergelijken. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.