Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Uw-dakkapellen.nl Tips en advies voor het plaatsen van een dakkapel.
Uw-dakkapellen.nl
banner image

Kunststof dakkapel: voordelen, plaatsing & prijzen

Wil je een dakkapel plaatsen, dan is kunststof hiervoor een erg geschikt materiaal. Het gaat namelijk lang mee en past bij allerlei bouwstijlen. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen, plaatsingsmogelijkheden en prijzen van een kunststof dakkapel.

 

 

Waarom een kunststof dakkapel?

1) Lange levensduur.

2) Het materiaal vraagt maar weinig onderhoud.

3) Het isolerend vermogen is ook een grote troef van dit type dakkapel: zo kan je flink op je energiefactuur besparen.

4) Je kan kiezen uit allerlei uitvoeringen en stijlen, waardoor je kunststof dakkapellen precies de look kan geven die jij wil. Wil je bijvoorbeeld genieten van de voordelen van een dakkapel uit kunststof, maar ook van de authentieke uitstraling van hout? Dan kan je kiezen voor kunststof in houtkleur en met houtnerfstructuur.

 

 

Kunststof dakkapel prijzen

De kosten voor het plaatsen van een kunststof dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afmetingen van de constructie en het type. Je kan namelijk kiezen voor een prefab dakkapel of voor een dakkapel op maat.

Voor de plaatsing van een geprefabriceerde dakkapel uit kunststof van 2 meter breed kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 3000 euro (plaatsingskosten inbegrepen). Het spreekt voor zich dat de kosten oplopen als je kiest voor maatwerk en/of grotere afmetingen.

Benieuwd naar de precieze kostprijs van een kunststof dakkapel voor jouw project? Via de offerteservice is het mogelijk om gratis en zonder aankoopverplichting prijzen op maat aan te vragen bij specialisten in de plaatsing van dakkapellen. Op die manier wordt het erg eenvoudig om prijzen van dakkapellen te vergelijken en de interessantste aanbieding te ontdekken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

 

 

Plaatsing

De plaatsing van een kunststof dakkapel is een klus waarvoor heel wat precisie en expertise is vereist. Het type dakkapel (prefab of op maat) heeft een grote invloed op de plaatsingswijze en -duur. Prefab modellen zijn namelijk een pak sneller te plaatsen, wat een gunstige invloed zal hebben op de plaatsingskosten. Bij dakkapellen op maat is de montage vaak wat complexer, waardoor de plaatsing wat langer kan duren. Meestal kan een dakkapel -of het nu een prefab model of een constructie op maat is- wel op 1 dag geplaatst worden.

De grote troef van dakkapellen op maat is natuurlijk dat je zelf veel inbreng hebt in het ontwerp, de materialen en de afmetingen. Op die manier kan je de look van je dakkapel grotendeels zelf bepalen.

 

Tip: kies voor goed isolerende beglazing!

Een belangrijk aspect bij het plaatsen van dakkapellen is de beglazing. Het is natuurlijk de bedoeling om ’s winters de warmteverliezen zo goed mogelijk te beperken. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor hoogrendementsglas in plaats van een standaard dubbele beglazing. HR-glas zal wat duurder zijn in aankoop, maar er zal wel veel minder warmte verloren gaan.

Om de warmte ’s winters zo goed mogelijk binnen te houden moet de dakkapel zelf natuurlijk ook goed geïsoleerd zijn. Voor meer info over het isoleren van dakkapellen kan je terecht in dit artikel.

 

Vergunning nodig?

In vele gevallen zal het noodzakelijk zijn om een omgevingsvergunning aan te vragen voor het plaatsen van je kunststof dakkapel. Gaat het bijvoorbeeld om een dakkapel met schuin dak of een dakkapel die zich aan de voorzijde van de woning bevindt, dan zal je meestal een vergunning nodig hebben. Er zijn nog enkele andere criteria die bepalen of een bouwvergunning al dan niet noodzakelijk is voor jouw project. Het is aangeraden om je op voorhand goed te informeren bij je gemeente over de voorwaarden voor het plaatsen van een dakkapel.

Een professionele plaatser van dakkapellen kan je meer informatie geven over de nodige vergunningen. Door een vakman in te schakelen kan je natuurlijk ook rekenen op een correcte plaatsing van de dakkapel. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in de plaatsing van dakkapellen. Prijzen vergelijken wordt zo erg eenvoudig! Klik hier om prijzen op maat van jouw project te ontvangen.